Des de Gràcia amb amor: Visto Luego Existo

La Mireia Turró és la dona orquestra que hi ha darrera de la marca barcelonina de roba i complements Visto Luego Existo (VLE); ella sola toca totes les tecles del procés de confecció de les seves coloristes i originals produccions 100% handmade! 

Emprenedora i creativa, aquesta gracienca ens explica que s'hi amaga darrera de la marca Visto Luego Existo.

1- Explica'ns una mica quan, com i per què vas emprendre el projecte VLE

VLE neix el 2007. Després d'haver cursat belles arts i un cicle de grau superior d'estampació tèxtil vaig descobrir que el que realment m'apassionava era crear disseny d'indumentària.

El 2004 vaig començar a crear petites col·leccions i a vendre-les en markets amb la meva marca, Mireia Turró. Fins que el 2007 vaig obrir la botiga sota el nom "Visto Luego Existo". Volia un espai físic on poder vendre les meves col·leccions i donar a conèixer altres dissenyadors emergents com jo a la clientela que ja m'havia fidelitzat durant els anys de markets.

2- D’on sorgeix el nom “Visto Luego Existo”? 

Volia escollir un nom que fos fàcil de recordar i que alhora fos original i tingués un "algo" divertit. Un dia de fira, pensant, em va venir la frase de Descartes. I ni ho vaig dubtar, defineix perfectament el meu concepte de la moda: crec que la roba que escollim diu molt de com som.

3- Ens pots descriure tot el procés de les teves creacions? 

Les meves creacions són 100% elaborades per mi. Penso el disseny de la peça, desenvolupo el patró, tallo el teixit i el cuso. I des de fa dos anys, a més, dissenyo i elaboro els meus propis estampats a partir d'originals que dibuixo a mà. Els digitalitzo i els porto a produir en teixit a una empresa local.

4- Quina és la part d’aquest procés que et sents més còmode o gaudeixes més?

La part que més m'havia agradat sempre era la de produir la primera peça de cada model, el prototip. Veure acabat el que era només un projecte sense forma. Però, des que creo jo els meus estampats, sens dubte, la meva part preferida ara és aquesta. Gaudeixo moltíssim.

5- En què o qui t’inspires per crear les noves col·leccions?

La veritat és que no tinc una font d'inspiració concreta. Em deixo portar, és el meu subconscient el que em suggereix el que vull fer.

6- Com definiries l’estil de VLE i què et diferencia d’altres dissenyadors?

VLE és una marca amb aires retro i naïf. Es diferencia de la resta pel color. Totes les col·leccions estan marcades per colors vius i definits i per estampats originals que no passen desapercebuts.

7- A quin tipus de dona està orientada la teva roba?

El públic de la marca són aquelles dones que volen diferenciar-se de la resta, que volen definir la seva personalitat a través de la indumentària per tal que aquesta sigui una forma més d'expressió. Una dona original, que es desmarca de les tendències que imposa el mercat.

8- Quin creus que és l’estat de salut del petit comerç?

Ara mateix, crec que és crític. Ja no estava en un bon moment abans de la pandèmia. Les grans multinacionals i plataformes de venda online han fet molt de mal al petit comerç.

En un país en el que costa arribar a final de mes, degut a l'alt preu de la vivenda i els impostos, amb sous molt per sota del nivell de vida, és raonable que la majoria de la població opti per marques lowcost.

La veritat és que hi ha molts factors que juguen en contra nostra, però per sort hi ha un públic al que no el convenç el discurs del fast fashion i les grans cadenes i aposta pel comerç de tota la vida.

Esperem que després d'aquesta crisis haguem après alguna cosa i siguem més responsables a l'hora de consumir.

9- Una cançó o grup que sona habitualment a la teva botiga: 

La veritat és que tinc uns quants grups que defineixen el meu estil, i sonen sempre a la botiga: Lenka, Anni B Sweet, Sia, Ayo, Regina Spektor, Katharine Mc Phee, ... i el meu nou descobriment, Veil. (Tot dones, com veieu)

10 - Acaba la frase: Per mi la moda és ...Un reflex de la teva personalitat.

 

Si voleu xafardejar la col·lecció d'estiu de Visto Luego Existo (VLE) i deixar-vos enamorar pels seus nous dissenys de samarretes, heu d'anar a la secció de roba femenina de la nostra botiga online.

Si un dia passegeu per Gràcia i teniu ganes de conèixer una de les botigues amb més encant del barri, només heu de baixar pel carrer Verdi, travessar la plaça de la Revolució i a 5 metres la trobareu, abans d'arribar a Travessera de Gràcia!

Segur que us encantarà de lo cuqui que és i la Mireia estarà encantada d'atendre-us! 

Adreça:

C/ Mare de Déu dels Desemparats, nº 23, local 2, 08012 Barcelona.

 

Deixar un comentari

Per favor tingues en compte que els comentaris han de ser aprovats abans de ser publicats